اگرچه موقعیت مکانی همیشه برای اطلاع رسانی و اخذ تصمیمات تجاری موردنیاز است، اما دنیای مدرن نیازمند چیزی جدید است: جزئیات گرانشی رادیکال در مقیاس وسیع. تحول داده ها، تصمیم گیری های تجاری را بر اساس داده ها ضروری و در عین حال ممکن ساخته است. ذینفعان باید بدانند که انتخابات شما به عنوان مشتری به شهود و تجربه شما بستگی دارد. کسب دانش در کسب و کار مدرن به معنی همکاری بینظیر دارایی های دیجیتالی و فیزیکی با فرایندها و عملیات، برای ایجاد بینش عملی است.
تحلیل مکان یابی داده ها به این معناست که چگونه بسیاری از کسب و کارهای مدرن، فرایند ها، محصولات و یا خدمات خود را ردیابی میکنند و چگونه افراد با همه ی موارد فوق ارتباط برقرار میکنند. بدین ترتیب ردیابی دارایی ها در کسب و کار امکان پذیر میشود. در نظر گرفتن این تکنولوژی در بهینه سازی مسیرهای رفت و آمد وسایل نقلیه در شهرهای هوشمند ضروریست.
بهینهسازی زنجیره تأمین به صورت علمی
با استفاده از تکنولوژی مکان یابی داده ها ، دیگر نیازی به برگه های اکسل یا پایگاه داده های دستی برای مدیریت زنجیره های عرضه وجود ندارد. زیرا ارائه دهندگان راهکارهای اینترنت اشیا (IoT) قادر به ایجاد سیستم های ردیابی دارایی های مقیاس پذیر هستند که مانع از نیاز مردم به انجام اکثر وظایف زنجیره تأمین میشود. اپراتور ها هم اکنون میتوانند هر یک از دارایی های شخصی را در یک زنجیره تأمین پیگیری کنند، این در حالیست که به صورت مقیاس پذیری تمام دارایی ها در سراسر جهان که متحرک هستند، ردیابی میشوند. ردیابی دارایی ها، یک راه کار اینترنت اشیا (IoT) در حال افزایش در مدیریت زنجیره تأمین است چرا که کارایی آنها مفید بوده است.
به عنوان مثال ساز و کار صنایع گل در صنعت زنجیره تأمین بسیار پیچیده است و همه چیز به شدت آرام پیش میرود. گل ها اغلب در مکان هایی مانند کلمبیا رشد میکنند و سپس باید با هواپیما به ایالات متحده فرستاده شوند و قبل از رسیدن به یک فروشگاه گل، فروشگاه مواد غذایی یا مصرف کننده نهایی به یک انبار یخچال ارسال گردند. از آنجایی که که گل ها بسیار حساس و ظریف هستند فرآیند مکان یابی داده ها و همکاری اینترنت اشیا در این زمینه باعث میشود گل ها هر زمان به دمای مطلوب برسند و در طی فرآیند حمل و نقل آسیب نبینند.
اگر همکاری اینترنت اشیا (IoT) در زنجیره تأمین باعث کاهش ضایعات حتی تا 10 درصد شود. این امر منجر به افزایش بیش از 100 میلیون دلار پس انداز در سال میگردد. دانستن اینکه حمل گل چقدر گران بها است و اعمال درجه حرارت مناسب در طی حمل و نقل برای صنعت زنجیره ی تأمین بسیار مهم است . در این راستا اینترنت اشیا مستقر راهکار های امیدوار کننده برای بهینه سازی تدارکات زنجیره تأمین است. که منجر به تقویت خدمات ذینفعان صنعت و صرفه جویی در هزینه ها میگردد.
افزایش توانمندی و قابلیت تجهیزات پوشیدنی با بهکار گیری اطلاعات موقعیت جغرافیایی
تجهیزات و دستگاه های پوشیدنی به طور قابل توجهی از اطلاعات موقعیت جغرافیایی کاربران خود استفاده مینمایند. ممکن است در نگاه اول امکان به کارگیری بعضی تجهیزات مثل دوربین های عکاسی یا فیلم برداری به صورت یک وسیله پوشیدنی چندان قابل تصور نباشد ولی بر خلاف این تصور تکنولوژی امروز امکان ساخت و استفاده از آنها را فراهم نموده است.
به طور مثال میتوان به شرکت سوئدی Narrative اشاره نمود که دوربین های کوچک پوشیدنی به ابعادی در حدود یک دانه ذرت تولید نموده است. این دوربین ها قابل نصب روی لباس بوده و میتوانند همیشه و همه جا به همراه کاربر باشند. در این دوربین امکان تشخیص موقعیت جغرافیایی کاربر و سپس تگ زدن تین موقعیت به طور خودکار روی تصاویر یا فیلم های اخذ شده وجود دارد. نرم افزار این دوربین نیز امکان ارائه این اطلاعات را برای گوشی های iPhone دارد.
تجهیزات پوشیدنی میتوانند عملکرد و کاربردهایی بسیار فراتر از وسایل معمولی مثل گوشی های هوشمند داشته باشند. به طور مثال میتوان از آنها برای کاربرد های امنیتی یا سرویس های سلامتی استفاده نمود.
محصول ROAR ساخت شرکت Athena وسیله ای کوچک و قابل پوشیدن است که میتواند در تأمین امنیت بانوان بسیار مؤثر باشد. این محصول در شرایطی که خانمی احساس خطر کند به طور اتوماتیک و بدون نیاز به لمس قادر به ارسال اطلاعات موقعیت از طریق SMS به شماره های پیش فرض میباشد. محصولات دیگری نیز ارائه شدهاند که برای بیماران خاص قابل استفاده هستند.
در این محصولات در مواقع خطر یا اورژانسی موقعیت بیمار به طور خودکار به مراکز درمانی ارسال میشود. برای مثال میتوان به محصول LifeLine GoSafe ساخت شرکت فیلیپس اشاره نمود که برای معلولین طراحی شده است و در صورت سوانح خاص مثل افتادن روی زمین یا غیره موقعیت معلول را به مراکز امداد رسانی اعلام میکند.
Rob Goudswaard مدیر ارشد بخش مانیتورینگ منازل شرکت فیلیپس می گوید: “دسترسی به اطلاعات موقعیت فیزیکی افراد شرط اساسی برای ارائه سرویس های امداد و اورژانس، شامل هدایت و پخش واحد های امدادی، حضور به موقع در محل حادثه و انتقال سریع به مراکز سرویس دهی، میباشد.”
تجهیزات مجهز به سرویس های بر اساس موقعیت مکانی اطلاعات موقعیت را بر اساس GPS , WIFI شبکه های سلولی و یا بلوتوث استخراج مینمایند که البته میزان دقت هر روش متفاوت است.
راه کار عمومی برای مدیریت بهینه حمل و نقل با اینترنت اشیا
لازمه مدیریت بهینه در مباحث حمل و نقل دسترسی به اطلاعات موقعیت مکانی کامیون ها و یا سایر وسایل نقلیهای موجود در شبکه حمل و نقل میباشد. با این اطلاعات میتوان استفاده مؤثر و با حداقل هزینه و بیش ترین کارایی از امکانات موجود را به عمل آورد. به عنوان مثال میتوان به پروژه Rio Tinto اشاره نمود که قصد دارد یک شبکه حمل و نقلی بر اساس کامیون های خودران طراحی نماید.
در این پروژه 69 کامیون خودران در نظر گرفته شده است که میتوانند برای انتقال خروجی های یک معدن به مراکز مصرف مورد استفاده قرار گیرند. اپراتور های پروژه Tinto اشراف کاملی نسبت به موقعیت قرارگیری تجهیزات، نقشه راه ها و موانع طبیعی، مشکلات و عوامل محدود ساز زنجیره تولید و مسائل حقوقی و بیمه ای دارند.
پروژه Tinto بر اساس تکنولوژی IoT طراحی شده . پیش بینی میشود قادر است تا حدود 2 میلیون دلار در روز برای شرکت ها یا شبکه های حمل و نقلی درآمد زایی داشته باشد. دسترسی به اطلاعات موقعیت زیربنای پروژه Tinto خواهد بود. به طور کلی میتوان گفت با به کارگیری الگوریتم های هوشمند میتوان بر دو معضل بزرگ خطا های انسانی و نقض تعهدات فائق آمد.
خطاهای انسانی
طبق تحقیقات انجام شده عامل اصلی آسیب یا از بین رفتن بسیاری از بسته ها و پالت های باری در حین حمل و نقل، خطاهای انسانی میباشند. در اغلب موارد تأخیر های معمول در زمان بندی حمل بار که ناشی از اشتباهات یا کم کاری رانندگان میباشد. باعث توقف یا تأخیر در زنجیره عملیات و پروسه های بعدی یا پایین دستی میگردد.
با اتصال یک تگ RFID به هر پالت بار میتوان به راحتی موقعیت آنرا در طول مسیر حمل مانیتور نمود. و به مدیران ذی ربط نسبت به خطرات یا مشکلات احتمالی هشدارهای لازم را داد. همچنین یک سیستم GPS متمرکز میتواند به مشتریان پایین دست هشدار تأخیر های احتمالی حمل بار و یا مشکلات خطوط حمل و نقل را صادر نماید تا آنها نیز قادر به مدیریت نیازهای خود و برنامه ریزی متناسب با شرایط موجود را داشته باشند.
نقض تعهدات
همواره یکی از چالش های بزرگ شرکت های بیمه با مشتریان خود، اثبات دعاوی بیمه ای میباشد. به عبارت دیگر در یک قرارداد بیمه ای طرفین ملزم به یک سری تعهدات متقابل میشوند که نقض آن از هر طرف باعث خدشه به قرارداد فیمابین میشود. اثبات اینکه یک مشتری متقاضی دریافت بیمه آیا ادعای بر حق و صحیحی دارد یا خیر امری مشکل است. مثلاً ادعای یک تصادف اتومبیل که منجر به دریافت حق بیمه میشود میتواند همراه با فریب یا نیرنگ باشد. با به کار گیری تکنولوژی IoT و اطلاعات موقعیت میتوان بسیاری از این چالش ها را رفع نمود. بررسی ها نشان میدهد شرکت های بیمه میتوانند تا حدود 25 درصد از هزینه های خود را کاهش دهند.
رشد به کارگیری اطلاعات موقعیت
کسب و کار های مختلف از داده های موقعیت مکانی برای افزایش ROI، بهبود رضایت مندی مشتریان و بهینه سازی هزینه های حق الزحمه نفر-ساعت نیرو های انسانی در حوزه های مختلف از خرده فروشی تا مدیریت حمل و نقل استفاده میکنند. هم اکنون به طور فزاینده ای از داده ها و فرادادهها استفاده میشود و چالش اصلی، اطمینان از دقت و صحت این داده ها میباشد.
مطالب پیشنهادی