خانه هوشمند ایسا
خانه هوشمند ایسا
کاربردهای اینترنت اشیا

کاربردهای اینترنت اشیا در اعلام حریق ها

برجسته ترین کاربردهای اینترنت اشیا (IoT) خودروهای بدون راننده و لوازم خانگی هستند. اما در دنیای ایمنی آتش نشانی، هیجان انگیز ترین کاربرد آن ممکن است حسگر ها در ساختمان ها باشد. جمع‌ آوری و استفاده از داده‌ های ساختمان می‌ تواند به طور چشمگیری رویکرد ما را برای پیشگیری از آتش‌ سوزی و اطفای حریق تغییر دهد و در نهایت به نجات جان انسان‌ ها کمک کند.

در بسیاری از مناطق در سراسر جهان ساختمان‌ های جدید مسکونی به سیستم‌ های اطفاء حریق اتوماتیک مجهز هستند. تأثیر گذاری آن‌ ها در ایمنی ساختمان‌ ها انکار ناپذیر است، اما مطالعات متعدد حاکی از آن است که اثربخشی سیستم‌ های اطفا حریق بین 70 تا 93 درصد متغیر است. گرچه این رقم قابل‌ ملاحظه است اما نشان دهنده‌ ی ایمنی بالای این سیستم ها نیست.

از هر 10 کپسول آتش‌ نشانی در ساختمان‌ ها یکی از آن‌ ها در مواقع ضروری به درستی عمل نمی‌ کند. 64 درصد از شکست‌ ها به علت خاموش شدن سیستم است، چراکه یکی دیگر از دلایل اصلی عدم وجود تعمیر و نگهداری است.

کاربردهای اینترنت اشیا در اعلام حریق ها

اعلام حریق

حسگر های اینترنت اشیا بخش عمده ای از آنچه به عنوان “ساختمان های هوشمند” شناخته می شوند را تشکیل می دهند. ساختمان‌ های هوشمند سیستم هایی هستند که تا حدی توسط نرم‌ افزار کامپیوتری مستقل، معروف به سیستم‌ های مدیریت ساختمان (BMS) کنترل می‌ شوند. این سنسورها می توانند دمای خاصی را در اتاق های مختلف حفظ کنند. روشن و خاموش کردن چراغ ها و سایر کارهایی که از داده های خارجی سود می برند.

همان اصولی که در مورد ایمنی آتش نشانی اعمال می شود. فرصت های زیادی را برای روش های کاملاً جدید مبارزه با آتش نشان می دهد. سنسورهای دما در حال حاضر برای تشخیص دما در محدوده نرمال ساخته شده اند. اما سنسورهای ضد حرارت ویژه می توانند دمای آتش سوزی را تشخیص دهند. نه تنها آتش را قبل از انتشار دود تشخیص می دهند، بلکه می تواند به آتش نشانان سرنخی از شدت آتش سوزی بدهد. و به آنها امکان می دهد تجهیزات و رویکرد خود را تغییر دهند.

دانستن محل وقوع آتش سوزی نیز بسیار ارزشمند است. در حال حاضر، ممکن است ایده ای داشته باشید که آشکار سازها کجا روشن شده اند یا کجا زنگ هشدار زده شده است. حسگر های اینترنت اشیا می‌ توانند بدون شک این موضوع را تأیید کنند و نه تنها به شما نشان می‌ دهند که آتش‌ سوزی از کجا شروع شده، بلکه کجا و با چه سرعتی در حال گسترش است. تمام این اطلاعات می تواند به طور خودکار به گروه های آتش نشانی منتقل شود.

سیستم های اعلام حریق

سیستم‌های اعلام حریق

فناوری اینترنت اشیا همچنین می‌ تواند نگهداری از سیستم‌ های اعلام حریق را بهبود بخشد. برای بسیاری از تأسیسات بزرگ، سیستم‌ های اعلام حریق مجموعه‌ ای از آلارم‌ های مختلف هستند که توسط سازندگان مختلف ساخته شده‌ اند. اینترنت اشیا می تواند از یک نقطه تماس واحد (مثلاً رابط تلفن یا رایانه) برای گردآوری داده ها از سیستم های هشدار مختلف استفاده کند و به کاربر این امکان را می دهد تا گزارش ها و داده های تعمیر و نگهداری را به سرعت مشاهده کند.

با تشخیص دقیق محل آتش سوزی، ماهیت آتش و اینکه آیا ساکنین در اتاق هستند یا خیر مشخص می شود. یک سیستم آتش نشانی هوشمند مجهز به اینترنت اشیا می تواند اقدامات مختلفی را در اتاق های خاص به کار گیرد و آسیب به تأسیسات وسیع تر را به حداقل برساند.

ایمنی را تضمین کنید

شرکت‌ های بیمه می‌ توانند نقش به سزایی در کاهش این نوع صدمات داشته باشند. با ادغام فناوری‌ هایی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا (Blockchain، (IoT، و هواپیماهای بدون سرنشین که وارد فضای بیمه می‌ شوند. این بخش مجبور به تجدیدنظر در مدل صنعت آتش‌ نشانی می‌ شود. بازار به بلوغ می‌ رسد تا بداند که بیمه دارای پتانسیل زیادی برای انقلاب در صنعت با شرکت‌ های بزرگ و فناوری‌ های در حال ظهور است.

در حال حاضر شرکت‌ های مختلفی در صنایع آتش‌ نشانی انتخاب شده‌ اند. تا با ارائه‌ ی تکنولوژی‌ های هوشمند بتوانند از میزان خسارات وارده در این حوزه جلوگیری به عمل آورند.

با طراحی یک راه کار دقیق می‌ توان عملکرد کپسول‌ های آتش‌ نشانی در ساختمان‌ ها را بهبود بخشید. کپسول‌ های آتش‌ نشانی در آینده می‌ توانند به ‌غیر از موارد ضروری نیز به صاحبان خانه کمک کنند. در واقع با افزودن سنسورهای دیگر به کپسول‌ های آتش‌ نشانی می‌ توان امنیت کلی یک ساختمان را از جنبه‌ های دیگر مثل تأمین آب آشامیدنی تضمین نمود. با اتصال به شبکه‌ ی ابر، این کپسول‌ ها به یک سیستم ایمنی هوشمند برای خانه‌ ها و ساختمان‌ ها تبدیل می‌ شوند. برای مثال، حسگرها را می‌ توان به آب پاش‌ ها اضافه کرد تا به طور مؤثر دمای خانه را کنترل کنند.

آتش‌نشانی

علاوه بر این کپسول‌ های هوشمند همچنین می‌ توانند پس از آتش‌ سوزی کمک کنند. شرکت‌ هایی با استفاده از سیستم‌ های کپسول‌ های آتش‌ نشانی پیشرفته برای اتصال به صنعت بیمه وجود دارد. این کپسول‌ ها قادر به گزارش فعالیت در حین آتش‌ سوزی می‌ باشند. که در یک جعبه سیاه ذخیره می‌ شوند. و فرصتی برای تحقق بخشیدن به علت آسیب و در عین‌ حال تجزیه و تحلیل هر گونه اقدامات پیشگیرانه در آینده ارائه می‌ دهند. این باعث می‌ شود که ادعاهای بیمه برای همه طرف‌ ها راحت‌ تر و مقرون به ‌صرفه‌ تر باشد.

آنچه باعث می‌ شود که کپسول‌ های آتش‌ نشانی هوشمند بسیار جالب باشند. این است که بر خلاف سایر دستگاه‌ های هوشمند در بسیاری از خانه‌ ها با یک بار هزینه می‌ توان برای سالیان طولانی از آن استفاده نمود.

سیستم‌ های جدید و هوشمند می‌ توانند اطلاعات تقریباً از هر برندی از سیستم‌ های اعلام حریق را از طریق اینترنت ادغام کنند. بنابراین می‌ توان آن‌ ها را در موبایل، لپ‌ تاپ یا تبلت در هر نقطه از جهان مشاهده کرد. این داده‌ ها همچنین می‌ توانند برای اهداف انطباق مورد استفاده قرار گیرند و ثابت کنند که هر کسی که مسئول است، تمام تلاش خود را برای اطمینان از ایمن بودن ساختمان انجام داده است.

اینترنت اشیا IoT می‌ تواند صنعت آتش‌ نشانی را با ارائه‌ ی یک محصول که موردنیاز قانونی و یا بیمه در تمام ساختمان‌ ها و خانه‌ ها است، ایمن سازد. ما امیدواریم این تکنولوژی نتیجه‌ ای بیشتر از خانه‌ های مدرن به دست آورد. زیرا محصولات جدید در صنعت ایمنی آتش‌ نشانی به کاهش خطرات، ادعاهای بیمه و انجام وظایف اضافی برای محافظت از مردم و اموال کمک خواهد کرد.

مقالات مرتبط
پریز هوشمند چیست؟ پاسخ به تمام سوالات شما
امنیت‌ سایبری چیست؟ هر آنچه که باید بدانید
کشاورزی هوشمند چیست؟ چالش ها و مزایا
ربات آشپز چیست؟

فهرست مطالب

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ut in et, quis quis, neque. ipsum non
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
راه های ارتباطی
آخرین مقالات منتشر شده