خانه هوشمند ایسا
خانه هوشمند ایسا
پروتکل WiFi

5 راه برای رفع مشکل پروتکل WiFi در خانه هوشمند

از نظر تئوری تمام آنچه شما برای راه اندازی یک شبکه وای‌فای WIFI نیاز دارید یک روتر جدید برای ارتباطات بی‌سیم و بدون دردسر در خانه یا محل کار است با این حال اغلب در ارتباط بی‌ سیم با مشکلاتی مواجه هستیم.

تداخل سیگنال در پروتکل WiFi می‌تواند باعث کندی در دریافت دیتا، تأخیر بیشتر، قطع و وصل و گاهی اوقات عدم دسترسی به سیگنال WiFi شود. شبکه WiFi منزل یا محل کار شما پهنای باند اینترنت را با استفاده از سیگنال‌ های رادیویی توزیع می‌کند. این همان فناوری است که رادیو FM، تلفن‌ های هوشمند و تلویزیون‌ ها از آن استفاده می‌کنند بنابراین این وسایل نیز مستعد ابتلا به همان مشکلات تداخل، نفوذ و محدودیت‌ ها هستند.

عوامل مشکلات ناشی از اتصالات بی‌ سیم عبارتند از تراکم سیگنال، مکان نامناسب روتر، مشکلات فیرم‌ور، کاستی‌ های سخت‌ افزاری و بعد فیزیکی خانه یا محل کار باشد. با این حال مشکلات پروتکل WiFi ممکن است توسط همسایگان شما ایجاد شود. یكی از متداول‌ ترین مشکلات تداخل سیگنال‌ های WiFi و استفاده از منابع برقی در نزدیكی روتر است.

برای تنظیم دقیق شبکه WiFi از پیشنهادات زیر استفاده کنید.

راه های رفع مشکل پروتکل WiFi

بررسی زمین

ابتدا مطمئن شوید که اتصال سخت‌افزار ارائه دهنده خدمات یا ISP شما ایرادی ندارد. برخی از ارائه دهندگان سرویس WiFi را به عنوان مودم کابل اینترنت معرفی می‌کنند.

می‌توانید با یک تماس تلفنی با ISP خود تأیید کنید که مسیر اینترنت درخانه شما به درستی کار می‌کند. این تکنسین می‌تواند تست‌ های روی خط را از راه دور انجام دهد، ارتباط شما را مجدداً تنظیم کند و با کمک شما تست‌ های سرعت ارتباط با مودم متصل را چک کند. تکنسین پس از یافتن مشکل می‌تواند یک سرویس جدید را برای رفع مشکل به شما اختصاص دهد.

اگر سرویس بی‌ سیم شما کاملاً از طریق دستگاه WiFi تلفن همراه تهیه شده است، برای حل مشکلات روتر روی عیب‌ یابی تمرکز کنید. در این حالت هدف شما محافظت دستگاه WiFi تلفن همراه خود در برابر عوامل نفوذ و دخالت است.

 

کانال‌ ها را تغییر دهید

معمولاً دستگاه‌ های خانگی از بلوک فرکانس‌ های 2.4 گیگا هرتزی استفاده می‌کنند که در نفوذ به دیوارهای جامد مشکل دارند. فرکانس‌ های 2.4 گیگا هرتزی با نام کانال معمولاً توسط پروتکل WiFi همسایه استفاده می‌شوند و بنابراین می‌توانند باعث ایجاد تداخل شوند.

پوشش شبکه WiFi

طبق استانداردهای WiFi ، سیگنال‌ های WiFi در فرکانس 2.4 گیگاهرتزی در 14 کانال با هم تداخل می‌کنند. این کانال‌ها برای همکاری مشترک طراحی شده‌اند. اما وقتی دو یا چند شبکه مجاور از همان کانال استفاده می‌کنند می‌توانند با یکدیگر تداخل ایجاد کنند و پهنای باند را کاهش دهند.

داشبورد پیکربندی روتر را از طریق مرورگر رایانه شخصی متصل به روتر خود باز کنید. برای راهنمایی و رمز ورود به دفترچه روتر مراجعه کنید. سپس صفحه تنظیمات روتر خود بروید. یک کانال استفاده نشده را انتخاب کنید. تنظیمات را ذخیره کنید و نتایج اتصال را بررسی کنید. این راه کار برای کسانی که در یک آپارتمان یا ساختمان سکونت دارند، مفید است.

جابجایی کانال‌ ها

لوازم خانگی ازجمله تلفن‌ های بی‌ سیم، مانیتور کودک و اجاق‌ های مایکروویو می‌توانند باعث اختلال در بی‌ سیم شوند. هنگامی که آنها در حال استفاده هستند، پروتکل WiFi شما می‌تواند قطع شود. این وضعیت یکی از دلایل اصلی به اصطلاح اتصال متناوب است.

این پدیده زمانی اتفاق می‌افتد که یک دستگاه از همان کانال استفاده کند. تداخل همزمان کانال هنگامی حاصل می‌شود که نقاط دسترسی خیلی نزدیک به هم قرار گیرند یا با توان خروجی بسیار زیاد تنظیم شوند.

یک روش آسان برای کاهش یا از بین بردن تداخلات سایر تجهیزات WiFi ، فعال کردن کانال خودکار در صورت موجود بودن در دستگاه‌ های شما است. نقاط دسترسی WiFi که از کانال خودکار استفاده می‌کنند، طیف WiFi را بطور دوره‌ ای اسکن می‌کنند و بر اساس آنچه که دیگر سیگنال‌ های WiFi قابل مشاهده هستند، روشن‌ ترین کانال را انتخاب می‌کنند.

گزینه دیگر خرید و استفاده از تلفن‌ های بی‌سیم و هدست‌ هایی است که از فرکانس‌ های 2.4 یا 5 گیگاهرتز استفاده نمی‌کنند. سیستم‌ های جدید تلفن بی‌سیم از فناوری DECT 6.0 و باند 1.9 گیگاهرتزی استفاده می‌کنند، نه باندهای 2.4 گیگاهرتزی یا 5.8 گیگاهرتز.

همین مسئله برای مانیتور کودک یا سایر دستگاه‌ های نظارت تصویری نیز صدق می‌کند. به عنوان مثال بسیاری از مانیتورهای کودک در 900 مگاهرتز کار می‌کنند و با WiFi تداخلی ندارند. با این حال برخی مانیتورهای بی‌ سیم در فرکانس 2.4 گیگاهرتز هستند که می‌توانند با روترهای 802.11gیا تک باند 802.11n اختلال ایجاد کنند.

تست نفوذ را بررسی کنید

معایب پروتکل WiFi

نفوذ یک شرایطی است که وقتی سیگنال وای‌ فای شما در سایر اتاق های خانه به دستگاه ها نمی‌رسد، رخ می‌دهد. شبیه به مسائل مربوط به دامنه است اما دستگاه در مسیریابی دچار مشکل می‌شود.

به عنوان مثال روتر را در نزدیکی سطوح بازتابی مانند شیشه، آینه و فلز قرار ندهید. دیوارها، به ویژه دیوارهای بتونی، می‌توانند سیگنال WiFi شما را به شدت خراب کنند.

تمام سطوح فلزی سیگنال‌ های WiFi را منعکس می‌کنند. پنجره‌ ها، آینه‌ ها، کابینت فلزی و میزهای استیل ضد زنگ می‌توانند توان سیگنال وای‌ فای را کاهش دهند و عملکرد شبکه کاهش پیدا کند. تداخل‌ های سنگین می‌تواند از تلویزیون‌ های مجاور، لامپ‌ های هالوژن و سوئیچ‌ های برقی باشد. بلندگوهای استریو یا رایانه می‌توانند باعث ایجاد اختلال شوند. بنابراین می‌توانید روتر را در نزدیکی خطوط برق در یک دیوار قرار دهید.

یکی از گزینه‌ های مفید برای کاهش این شرایط غیر از جابجایی روتر، نصب یک سری از تقویت‌ کننده‌ های WiFi است. این وسایل کوچک را به یک پریز دیواری وصل می‌کنید و آنها را با روتر جفت می‌کنید. در نتیجه دامنه سیگنال WiFi بهتری خواهید داشت.

بروز رسانی

دو گزینه دیگر برای درمان مشکل اتصال وای‌ فای وجود دارد. فیرم‌ور روتر قدیمی را به روز کنید یا یک روتر جدید خریداری کنید. فیرم‌ ور قدیمی اغلب سهم بزرگی در بروز این مشکل دارد. به روز بودن فیرم‌ور خود می‌تواند مشکلات اتصال در جریان را به حداقل برساند یا کلاً از بین ببرد.

نصب و راه اندازی WiFi

برای به‌ روز رسانی فیرم‌ور در دستگاه‌ های قدیمی‌ تر ، باید از طریق یک مرورگر وب به رابط روتر دسترسی پیدا کنید. روترهای جدیدتر با فشار دادن یک دکمه روی دستگاه به شما امکان به روز رسانی را می‌دهند.

گاهی اوقات ساده‌ ترین روش درمان صرفاً خریداری روتر جدید است. در آخرین مدل روترها، سرعت وای‌ فای بهبود یافته و همچنین نفوذ و برد بهتر را ارائه می‌دهند.

به دنبال روتری با فناوری 802.11n یا AC با قابلیت باند دو یا سه گانه باشید. روترهای AC دارای حداکثر پهنای باند طیفی در حدود 8 ×160 مگاهرتز ، در مقایسه با استاندارد 4 ×40 مگاهرتز روترهای N هستند. این پهنای باند افزایش یافته اجازه می‌دهد تا دیتای بیشتری بدون کند شدن انتقال یابد.

روتر چند بانده را در نظر بگیرید. این روتر به شما امکان می‌دهد دستگاه‌ های 2.4 گیگا هرتزی قدیمی‌ تر را در کنار باندهای خود نگه دارید و دستگاه‌ های جدید تری را پشتیبانی کنید که از آخرین استانداردهای WiFi به باندهای بالاتر پشتیبانی می‌کند. در اصل این امکان را برای شما فراهم می‌کند که گویی چندین روتر دارید.

یکی از جدیدترین پیشرفت‌ های پروتکل WiFi ، شبکه مش است. این فناوری نسبت به نصب و راه اندازی WiFi کمی پر هزینه‌ تر است اما ممکن است در شرایطی وجود آن را ضروری بدانید. روترهای مش برای طراحی پوشش شبکه WiFi از طریق نقاط دسترسی متعدد طراحی شده‌اند.

مقالات مرتبط
پریز هوشمند چیست؟ پاسخ به تمام سوالات شما
امنیت‌ سایبری چیست؟ هر آنچه که باید بدانید
کشاورزی هوشمند چیست؟ چالش ها و مزایا
هوش مصنوعی در تشخیص سرطان

فهرست مطالب

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
dapibus commodo facilisis leo. Aenean ut
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
راه های ارتباطی
آخرین مقالات منتشر شده