خانه هوشمند ایسا
خانه هوشمند ایسا
خانه هوشمند IOT

اینترنت اشیا، رویکردی هوشمند برای ایجاد خانه هوشمند IOT

مقدمه

خانه هوشمند IoT معمولاً با استفاده از چندین دستگاه که از طریق سیستم های متصل و مستقل کنترل می شوند ساخته می شوند. از آنجایی که این سیستم ها شامل بسیاری از مکانیسم های خودآموز و پیاده سازی هوش مصنوعی هستند، مشخص کردن و دستیابی به عملکرد مورد نظر نیاز به اعتبار سنجی  فناوری های پیشرفته دارد.

در طول سال‌ ها، رشد سریع و پیشرونده بخش فناوری اطلاعات، هدایای بسیاری را به بشر ارائه کرده است. به خصوص، معرفی مفاهیمی مانند اینترنت اشیا که آینده را هدایت کرده است و باعث شده که این فناوری در زندگی روزمره ما دخالت کند. یک ایده سریع از تأثیر اینترنت اشیا را می‌توان به راحتی از گزارش‌ های گارتنر در مورد اینترنت اشیا اندازه‌ گیری کرد که پیش‌ بینی می‌کرد تا پایان سال ۲۰۲۱ از ۲۱ میلیارد دستگاه متصل استفاده شود. در حالی که این تعداد در سال ۲۰۲۵ به ۳۰.۹ میلیارد خواهد رسید.

خانه هوشمند

از آنجایی که ما در مورد گسترش اینترنت اشیا صحبت می کنیم، چگونه می توانیم از مهم ترین و محبوب ترین مفاهیم مرتبط با اینترنت اشیا صرف نظر کنیم؟ بله، ما در مورد خانه های هوشمند صحبت می کنیم. باور کنید یا نه، انتظار می رود بازار خانه های هوشمند تا سال 2024 به 151.4 میلیارد دلار برسد و با درصد CAGR 12.02 درصد رشد کند.

بنابراین، می‌توان به وضوح از داده‌ های بالا استنباط کرد که تکامل مداوم فناوری از تلفن‌ های هوشمند به خانه‌ های هوشمند در حال پیشرفت است. اگر تعجب می‌کنید که سیستم‌ های خانه هوشمند شامل چه ویژگی هایی می‌شوند. باید اعلام کنم که  راه‌ حل‌ هایی مانند سنسور های حرکت، نشت‌ یاب، زنگ‌ های در، دوربین‌ ها، دیمر ها، پریز هوشمند، پریز های هوشمند، ترموستات‌ ها و بسیاری موارد دیگر زندگی ما را آسان‌ تر می‌کنند.

با توجه به این رشد روزافزون بازار خانه های هوشمند، نیاز به پذیرش چالش ها و برنامه ریزی استراتژی وجود دارد. که می تواند به جلوگیری از فرو پاشی اکوسیستم هوشمند کمک کند. بنابراین، اجازه دهید به سرعت به فرآیند درک رویکرد هوشمند، برای پیاده‌ سازی اینترنت اشیا بپردازیم.

دینامیک بودن سیستم اتوماسیون خانه هوشمند

یکی از هیجان‌ انگیز ترین و در عین حال آسیب‌ پذیر ترین ویژگی‌ های سیستم‌ های اتوماسیون خانه هوشمند، دستیار های دیجیتال مجازی مانند alexa است. اگرچه دستیار های مجازی همه در مورد تسهیل فعالیت های معمول با استفاده از هوش مصنوعی هستند. ولی دقت به این نکته که حفظ امنیت داده های کاربران و عدم شنود نیز بسیار مهم می باشد.

معمولاً یک سیستم اتوماسیون خانگی معمولی شامل کنترل‌ های هوشمند مربوط به محیط، کنترل لوازم خانگی، سرگرمی، روشنایی و سیستم‌ های صوت می‌باشد. علاوه بر این، سیستم اتوماسیون خانگی باید علاوه بر کارکرد به صورت هوشمند به صورت دستی و سنتی نیز کار کنند. همچنین خانه هوشمند باید به تمام سیستم های امنتی (دزدگیر) و حفاظتی (اعلام حریق) نیز متصل باشد.

با این وجود، سیستم‌ های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا در خانه ها چالش‌ های زیادی را در رابطه با امنیت داده‌ ها، مدیریت دسترسی، انطباق، سخت‌ افزار و نرم افزار ایجاد می‌کند. همچنین، فاکتور کیفیت و عملکرد سیستم‌ های هوشمند یکی از حوزه‌ های اصلی مورد توجه است. بنابراین، باید عملکردهای جامعی را برای پلتفرم‌ های متنوع ارائه دهد.

به عنوان مثال، اگر یک سارق وارد خانه شود، سیستم هشدار باید برای پاسخ به سرقت طراحی شود. پاسخ می تواند یک اعلان در تلفن هوشمند شما و حتی یک هشدار ارسال شده به نزدیکترین مرکز پلیس باشد. به طور مشابه، سیستم باید برای هرگونه آتش سوزی یا دود اضطراری به نزدیک ترین مرکز آتش نشانی اطلاع داده شود. همچنین هر نوع تلاش برای هک کردن سیستم باید بلافاصله مسدود و گزارش شود.

 

شناسایی پیچیدگی ها

خانه هوشمند ساخته شده با فناوری IoT معمولاً با استفاده از چندین دستگاه که از طریق سیستم های متصل و مستقل کنترل می شوند ساخته می شوند. از آنجایی که این سیستم ها شامل بسیاری از مکانیسم های خود آموز و پیاده سازی هوش مصنوعی هستند، مشخص کردن و دستیابی به عملکرد مورد نظر نیاز به اعتبار سنجی  فناوری های پیشرفته دارد.

این فرآیند دقیقاً از فعال‌ سازی دستگاه شروع می‌شود و سپس پاسخ دستگاه‌ های مرتبط، شبکه و محیط دیجیتالی کلی را دنبال می‌کند. با این حال، جنبه اعتبار سنجی را می توان به سه جنبه عمده تقسیم کرد: اتصال، قابلیت همکاری و محیط اطراف.

فاکتور قابلیت همکاری به ارتباط بین نرم افزارها و دستگاه های مختلف اشاره دارد که در صورت عدم تایید اعتبار می تواند منجر به خرابی سیستم یا به خطر افتادن امنیت شود. ثانیاً، ضریب اتصال متقابل کیفیت ارتباط را در سیستم‌ های لازم برای رفتار کنترل‌ شده دستگاه‌ ها تعریف می‌کند. بررسی‌ های اتصال روی سیستم به عملکرد کلی سیستم خانه هوشمند کمک می‌کند و بنابراین اساساً باید بررسی شود.

آخرین اما نه کم‌ اهمیت، عامل محیط در مورد سیستمی است که از طریق آن دستگاه‌ ها متصل می‌شوند و شروع به کار می‌کنند. بنابراین، یک سیستم خانه هوشمند به خوبی تعریف شده باید یک بررسی کارآمد و آگاهانه در مورد آزمایش عملکرد سیستم و تست نرم افزار داشته باشد تا به ترسیم چشم انداز تکنولوژیکی سیستم های خانه هوشمند کمک کند.

تست لایه به لایه سیستم خانه هوشمند IoT

خانه هوشمند

یک سیستم IoT یک محیط متصل پیشرفته است که بر روی چندین مؤلفه به هم پیوسته ساخته شده است: برنامه، دستگاه، پردازش داده، جذب داده و تبدیل.

وقتی همه این لایه‌ ها همگام هستند، با تبدیل داده‌ ها به اطلاعات و پاسخ، به خانه هوشمند کمک می‌کنند. با این حال، این لایه‌ ها اغلب یک سیستم اینترنت اشیا را به یک معماری پیچیده تبدیل می‌کنند که نیاز به پشتیبانی آزمایشی گسترده دارد. بنابراین، هر لایه سیستم خانه هوشمند اینترنت اشیا باید از طریق تست امنیتی، تست شبکه، تست عملکرد و تست قابلیت استفاده، تحت پروتکل استانداری مورد آزمایش قرار بگیرد.

به طور خلاصه، کار بر روی روش‌ های مختلف آزمایشی برای جلوگیری از هرگونه خطا یا مشکل در سیستم اینترنت اشیا، حیاتی است. علاوه بر این، یک محیط معتبر و ایمن، نیاز اساسی ایجاد یک سیستم خانه هوشمند است.

خانه های هوشمند: راحتی، حفاظت از داده ها و نقش فناوری اطلاعات

تمام هدف پشت ایده ایجاد خانه های هوشمند ساده و راحت تر کردن زندگی است. IoT توانایی های خود را تا حد زیادی با صرفه جویی نیمی از شهروندان ایالات متحده از طریق محصولات خانه هوشمند، به اثبات رسانده است. علاوه بر این، استفاده سریع از سیستم های امنیتی هوشمند مبتنی بر مفاهیم اینترنت اشیا وجود دارد. که احتمالاً بازار امنیت را در بازی تولید ناخالص داخلی بسیار جلوتر می برد. با این حال، ایده ایجاد یک محیط هوشمند با استفاده از دستگاه‌ های IoT و شبکه‌ های متصل تنها در صورتی می‌تواند موفقیت‌ آمیز باشد که از نظر اتصال، کارایی و عملکرد تأیید شود.

به خصوص زمانی که حجم زیادی از داده‌ های حساس توسط برنامه‌ های متصل به شبکه اینترنت اشیا تولید می‌شود، هرگونه تضعیف اطلاعات می‌تواند منجر به از دست دادن داده های زیادی شود. به همین دلیل است که ساخت سیستم‌ های IoT شامل بررسی‌ های حیاتی در خصوص حریم خصوصی داده‌ ها و قابلیت اطمینان شبکه می یاشد. فرآیند حفاظت از داده ها معمولاً شامل پیاده سازی فایروال هایی است که در برابر آسیب پذیری های مختلف مربوط به امنیت و قابلیت اطمینان شبکه مقاومت می کنند.

تست اینترنت اشیا در خانه های هوشمند آینده

اینترنت اشیا

خانه های هوشمند در واقع ادغام فناوری با فرآیندهای تجاری است. با این حال، در کنار هم قرار دادن این دو مفهوم  می تواند تجربه کاربری مطمئن و لذت بخشی را ارائه دهد. مهم ترین نکته پشتیبانی مناسب می باشد. به خصوص زمانی که کل سازندگان فناوری های خانه هوشمند اینترنت اشیا با ایجاد یک تجربه کاربری عالی به دنبال کسب سود هستند. تضمین کیفیت به یکی از جنبه های اصلی برای موفقیت در این عرصه می باشد.

همچنین، پیاده‌ سازی اینترنت اشیا برای ایجاد تحولات هوشمند در عملیات‌ های معمول در خانه‌ ها نیاز به تبادل امن و مؤثر داده‌ ها دارد. این بدان معناست که هر دستگاه در شبکه خانه هوشمند باید از نظر عملکرد و امنیت آزمایش شود.

مقالات مرتبط
پریز هوشمند چیست؟ پاسخ به تمام سوالات شما
امنیت‌ سایبری چیست؟ هر آنچه که باید بدانید
کشاورزی هوشمند چیست؟ چالش ها و مزایا
ربات آشپز چیست؟

فهرست مطالب

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Praesent odio Lorem elementum ut Curabitur dictum commodo Praesent
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
راه های ارتباطی
آخرین مقالات منتشر شده