خانه هوشمند ایسا
خانه هوشمند ایسا
شیشه هوشمند

شیشه هوشمند چیست؟ هر آنچه باید بدانید

مقدمه

شیشه هوشمند (شیشه هوشمند الکتروکرومیک)، شیشه قابل تغییر یا شیشه خصوصی نیز نامیده می شود، که به طراحی معماری، دیزاین داخلی ساختمان، خودرو و طراحی محصول کمک می کند.

در ساده‌ ترین تعریف، فناوری‌ های شیشه‌ های هوشمند میزان نور منتقل شده از طریق مواد معمولی شفاف را تغییر می‌ دهند و به این مواد اجازه می‌دهند شفاف، نیمه شفاف یا مات به نظر برسند. فناوری‌ های  شیشه‌ هوشمند به رفع تضادهای طراحی داخلی ساختمان، متعادل کردن نور طبیعی در خانه، حفظ انرژی و حفظ حریم خصوصی کمک می‌ کنند.

این مقاله برای کمک به فرآیند تحقیق و تصمیم گیری شما در مورد پیاده سازی فناوری شیشه هوشمند در ساختمان شما می باشد.

شیشه هوشمند چیست؟

شیشه‌ های هوشمند پویا هستند و به مواد استاتیک شیشه های سنتی اجازه می‌دهند تا زنده و چند منظوره شوند. این فناوری امکان کنترل اشکال مختلف نور از جمله نور مرئی، UV و IR را فراهم می کند. محصولات شیشه هوشمند مبتنی بر فناوری هایی هستند که به مواد شفاف (مانند شیشه یا پلی کربنات) اجازه می دهند، در صورت تمایل ساکنین، از شفاف به سایه دار یا کاملاً مات تغییر کنند.

این فناوری را می توان در پنجره ها، پارتیشن ها و سایر سطوح شفاف در بخش های مختلف از جمله معماری، طراحی داخلی، خودرو، ساختمان ها و لوازم الکترونیکی مصرفی ادغام کرد.

دو نوع اصلی شیشه هوشمند وجود دارد: فعال و غیر فعال.

انواع شیشه هوشمند

این شیشه ها با این منظور تعریف می شوند که آیا تغییرپذیری آن ها نیاز به بار الکتریکی دارد یا خیر. اگر نیاز به بارهای الکتریکی داشته باشند، به عنوان فعال و در غیر این صورت، به عنوان نوع غیر قعال طبقه بندی می شوند.

اصطلاح شیشه هوشمند عمدتاً به فناوری‌ های نوع فعالی اطلاق می‌ شود که در آن توسط بار الکتریکی، ظاهر و عملکرد شیشه  تغییر می‌کند.

انواع فناوری های شیشه قابل تعویض فعال و کاربردهای رایج آن ها عبارتند از:

  •  شیشه کریستال مایع پراکنده پلیمری (PDLC)، به عنوان مثال: معمولاً در پارتیشن های خصوصی در صنایع مختلف دیده می شود.
  •  شیشه‌ های دستگاه ذرات معلق (SPD)، به عنوان مثال: پنجره‌ هایی که در خودروها و ساختمان‌ ها حالت شیشه دودی می شوند.
  •  شیشه های الکتروکرومیک (EC)، به عنوان مثال: پنجره های روکش دار که به آرامی برای دودی شدن تغییر می دهند.

در زیر دو فناوری شیشه هوشمند غیر فعال و کاربردهای رایج برای هر کدام آورده شده است:

  • شیشه فتوکرومیک، به عنوان مثال: عینک با پوششی که به طور خودکار در نور خورشید تیره می شود.
  •  شیشه های ترموکرومیک، به عنوان مثال: پنجره های روکش دار که در واکنش به دما تغییر نگ  می دهند.

شیشه هوشمند را با عباراتی مانند شیشه کنترل نور، شیشه قابل تعویض، رنگ هوشمند، شیشه رنگی، شیشه حریم خصوصی، شیشه دینامیک نیز شناخته می شود.

ضخامت شیشه هوشمند

شیشه‌ های هوشمند دارای دو نوع ضخامت رایج 10 میل (که شامل دو لایه 5 میل می‌ شود) و 12 میل (که شامل دو لایه 6 میل می‌ شود)، هستند. البته ضخامت‌ های دیگر آن نیز وجود دارد ولی انتخاب ضخامت شیشه بستگی به نوع پروفیلی که دور تا دور آن را احاطه خواهد کرد، دارد. از انواع پروفیل UPVC، آلومینیوم، چوبی، فلزی و غیره می‌ توان استفاده کرد که با توجه به نوع پروفیل انتخابی از ضخامت مناسب شیشه هوشمند استفاده می‌ کنیم.

شیشه هوشمند چگونه کار می کند؟

فناوری شیشه هوشمند (smart glass) فعال امکان کنترل اشکال مختلف نور (مرئی، IR، UV) را با الکتریسیته فراهم می کند. با الکتریسیته، شیشه از حالت مات به شفاف تبدیل می‌شود و امکان کنترل دینامیک نور را فراهم می‌کند.

شیشه هوشمند چگونه کار می کندشیشه هوشمند هنگامی که خاموش است، ذرات داخل آن پراکنده می شود و باعث ایجاد مات شدن برای حفظ حریم خصوصی و پنهان کردن داخل اتاق می شود.
فناوری شیشه هوشمند PDLC و SPD یک فناوری شیشه فعال است که حالت های شیشه را با برق تغییر می دهد. ذرات با مولکول‌ های منحصر به‌ فرد درون شیشه هوشمند با روشن شدن پراکنده یا هم‌ تراز می‌ شوند و اجازه می‌ دهند نور برای شفافیت عبور کند و آن سوی شیشه قابل رویت باشد.

نحوه عملکرد شیشه هوشمند

فناوری های شیشه هوشمند

شیشه هوشمند (smart glass) فعال مبتنی بر فناوری‌ های PDLC، SPD و الکتروکرومیک است. به طور خودکار با کنترل کننده ها (دیمر) یا رله ها با زمان بندی یا به صورت دستی عمل می کند. برخلاف رله ها که فقط می‌توانند شیشه را از شفاف به مات تغییر دهند، کنترل‌ کننده‌ های دیمری می‌ توانند از دیمر برای تغییر تدریجی ولتاژ و کنترل نور به درجات مختلف نیز استفاده کنند.

کریستال مایع پراکنده پلیمری (PDLC)

فناوری ورق های PDLC که برای ایجاد شیشه‌ های هوشمند استفاده می‌ شود، حاوی کریستال‌ های مایع است. ماده‌ ای که ویژگی‌ های ترکیبات مایع و جامد را دارد که در یک پلیمر پراکنده می‌ شوند.

شیشه هوشمند قابل تعویض با PDLC یکی از متداول ترین فناوری های مورد استفاده در خانه های هوشمند است. در حالی که این نوع ورق ها به طور کلی برای کاربردهای داخلی استفاده می شود، PDLC را می توان برای حفظ خواص آن در محیط های بیرونی نیز بهینه کرد. PDLC در رنگ ها و طرح های مختلفی موجود است.

PDLC شیشه را از حالت مات به شفاف در کسری از میلی ثانیه تغییر می دهد. هنگامی که شیشه مات است، PDLC برای حفظ حریم خصوصی، ایده آل می باشد. PDLC معمولا نور مرئی را مسدود می کند. با این حال اجازه می دهد تا نور مادون قرمز (که گرما را ایجاد می کند) در زمانی که شیشه مات است منعکس شود.

شیشه PDLC ساده نور مرئی را محدود می کند، اما گرما را منعکس نمی کند، مگر اینکه طور دیگری بهینه شده باشد. وقتی شفاف باشد، شیشه هوشمند PDLC شفافیت عالی با حداقل 2.5 مه بسته به سازنده دارد. در مقابل، Outdoor Grade Solar PDLC دمای داخل را با انحراف پرتوهای مادون قرمز خنک نگه می دارد، اما پنجره ها حالت شیشه دودی پیدا نمی کنند.

از آنجایی که PDLC در انواع مختلفی (سفید، رنگی، پشتیبانی از طرح های ریز و غیره) موجود است، برای کاربردهای متعدد در صنایع مختلف ایده آل است.

ذرات جامد معلق (SPD)

SPD حاوی ذرات جامد کوچکی است که در مایع معلق شده و بین دو لایه نازک PET-ITO برای ایجاد یک لایه پوشانده شده است. فضای داخلی ساختمان را سایه می اندازد و خنک می کند و تا 99 درصد نور طبیعی یا مصنوعی ورودی را در عرض چند ثانیه پس از تغییر ولتاژ مسدود می کند.

مانند PDLC، SPD را می توان کم نور کرد که امکان ایجاد یک تجربه سایه (دودی کردن) سفارشی را فراهم می کند. برخلاف SPD، PDLC کاملاً مات نمی‌شود و بنابراین برای حفظ حریم خصوصی مناسب نیست.

SPD برای پنجره‌های بیرونی، رو به آسمان یا آب ایده‌آل است و می‌تواند در برنامه‌های داخلی نیز استفاده شود، جایی که تاریکی مورد نیاز است. SPD تنها توسط دو شرکت در جهان تولید می شود.

الکتروکرومیک (ECD)

شیشه هوشمند (smart glass) الکتروکرومیک نور و گرمای پرتوهای خورشیدی را فیلتر می کند. فناوری ورق های ECD با PDLC و SPD متفاوت است که بر قابلیت‌های مات شدگی و زمان عکس العمل آن نیز تأثیر می‌گذارد. ECD از دو الکترود برای هدایت ذرات یونیزه شده استفاده می کند. هنگامی که ذرات حرکت کردند، جریانی برای ماندن ذرات در وضعیت فعلی لازم نیست.  شیشه هوشمند (smart glass) الکترومیک برای ایجاد یک حریم خصوصی مناسب نمی باشد، زیرا این قابلیت را ندارد که کاملاً مات شود. نمودار زیر نحوه عملکرد هر فناوری را نشان می دهد. از راست به چب به ترتیب ECD و SPD و PDLC  می باشد.

نحوه ساخت شیشه هوشمند

قیمت شیشه  هوشمند

شیشه های هوشمند (smart glass) به دلیل استفاده از فیلم‌ های هوشمند و حساسیت بسیار این شیشه‌ ها، دارای قیمت نسبتاً بالایی بوده و مواد اولیه تهیه شیشه بالا بوده که در قیمت شیشه های هوشمند تأثیر دارد. اما از خواص بی‌ نهایت این شیشه نباید چشم‌ پوشی کرد. در واقع شیشه‌ های هوشمند با صرفه جویی بیش‌ از حد در مصرف بی‌ رویه انرژی سبب بازگرداندن مقدار زیادی از ذخایر طبیعی گردیده‌ اند. شیشه های هوشمند با جلوگیری از ورود گرمای مزاحم به داخل فضا و همچنین جلوگیری از سرمای بیرون به داخل، سبب حفظ انرژی شده و با سازوکاری که ایجاد می‌کنند بسیاری از هزینه‌ های بعدی ناشی از تعمیر اجناس و زیاده‌ روی شیشه را می‌ کاهند.

مزایای استفاده از پنجره دوجداره هوشمند با شیشه مات شونده

تکنولوژی شیشه های مات شونده در پنجره دوجداره، تأثیر قابل توجهی بر رو ش های معماری داخلی و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی داشته است. در این قسمت به بررسی مزایای استفاده از پنجره دوجداره هوشمند با شیشه مات شونده می پردازیم.

نفوذپذیر شدن نور در حالت مات شیشه

حتی اگر شیشه هوشمند شفاف نباشد و در حالت خاموش قرار بگیرد، باز هم انتقال نور از شیشه بسیار عالی صورت می گیرد. پنجره دوجداره هوشمند در حالت خاموش مانند شیشه شفاف اجازه عبور نور را می دهد. درست مثل شیشه سندبالست، اشیا پشت کریستال مایع دیده نمی شود، اما نور وجود دارد. اگر این نوع شیشه بر روی پنجره و یا درب نصب شود، عالاوه بر حفظ حریم خصوصی، نور هم به اندازه کافی در داخل اتاق وجود خواهد داشت.

قابلیت تغییر شکل فوری در کمتر از یک ثانیه

هنگامی که ولتاژ سوئیچ پنجره بین روشن و خاموش تغییر می کند، در کمتر از چند صدم ثانیه شیشه ها از حالت مات به حالت شفاف درمی آیند. برعکس این اتفاق نیز بدون هیچ تاخیری رخ می دهد. این خاصیت پنجره های هوشمند در صنایع نظامی و هوا فضا اهمیت ویژه ای دارد و یکی از عوامل کلیدی محسوب می شود.

کنترل دما با استفاده از شیشه هوشمند

شیشه های هوشمندی (smart glass) که دارای امکان انعکاس اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش هستند، باعث کاهش دمای قسمت داخلی محل نصب در فصول گرم می شوند. همچنین در هنگام سرمای هوا و با تغییر حالت شیشه ها، امکان انتقال اشعه مادون قرمز که عاملی برای گرمایش به حساب می آید، فرآهم می شود. به این ترتیب گرمایش داخل ساختمان بهبود می یابد.باید در نظر داشت که در هر دو حالت مات و یا شفاف، این شیشه ها نور را با بهترین حالت به داخل منتقل می کنند. چنانچه نیاز به کنترل بیشتر دما داشته باشید، باید این شیشه ها را به صورت دوجداره نصب کنید.

کنترل اشعه ماورای بنفش با پنجره هوشمند

پنجره های هوشمند اشعه ماورای بنفش را تا 98 درصد جذب می کنند و مانع از انتقال آن به محیط داخل می شوند. این خاصیت شیشه های پنجره دوجداره هوشمند، در واقع مانعی برای فرسایش وسایل گرانبهای شما همچون تابلوهای نقاشی، نقاشی ساختمان، رنگ فرش و مبلمان می شود. عالوه بر این ها، اشعه ماورای بنفش عامل سرطان زایی است، که با حذف آن، از پیری زودرس و سایر بیماری های دیگر جلوگیری خواهد شد.

یکی دیگر از ویژگی های خوب پنجره های هوشمند، عایق شدن صوتی محیط داخلی می باشد. این شیشه ها تا حدودی باعث محدودیت عبور صدا می شوند. در صورت نیاز به کنترل بیشتر صدا باید از پنجره های هوشمند با شیشه دوجداره استفاده کرد.

مقاومت در برابر نفوذ عوامل مختلف

اگر شیشه هوشمند (smart glass) به صورت تصادفی بشکند و یا در آن حفره ای ایجاد شود، با توجه به خاصیتی که دارد، حفره به طور محدود قابل ترمیم است. این خاصیت باعث آزادی عمل در زمان تعویض و یا ترمیم شیشه می شود و به این ترتیب همانند شیشه های سنتی دیگر نیازی به تعویض فوری شیشه نخواهیم داشت.

جلوگیری از پاشش و خرد شوندگی شیشه هوشمند در حوادث

در صورتی که شیشه های هوشمند بر اثر حادثه ای بشکنند، مانند شیشه های معمولی خرد نمی شوند و خرده های آنها پراکنده و حادثه ساز نخواهد شد. شیشه هوشمند، ساختاری دارد که باعث نگهداری تکه های شیشه در کنار یکدیگر می شود.

ایستایی در قاب پنجره در زمان شکستگی

شیشه های هوشمند (smart glass) در زمان شکسته شدن از قاب خود خارج نمی شوند و به خیابان یا محیط خارج نمی ریزند. این شیشه ها تا زمانی که اقدام به تعویض آن ها کنید، قالب خود را در قاب پنجره حفظ می کنند.

هنگامی که از شیشه هوشمند در ساخت شیشه های چند الیه یا ضد گلوله استفاده می شود، این قابلیت به وجود می آید که از لحاظ امنیتی، در زمان الزم تبدیل به حالتی مات با ساختاری بسیار مستحکم شود. معمولا استفاده از این نوع شیشه ها در سفارتخانه ها، بانک ها و یا فروشگاه هایی که احتیاج به ضریب امنیت بالایی دارند قابل استفاده است.

آسایش بیشتر در محل زندگی با پنجره هوشمند

بر خالف پرده ها و کرکره ها که هنگام بسته بودن، باعث تاریک شدن محیط می شوند، شیشه هوشمند در حالت خاموش نیز امکان استفاده از نور طبیعی را برای ما فرآهم می کند. به علاوه در مکان های پر سر و صدا باعث ایجاد محیطی آرام برای ما می شوند. این شیشه ها در حالت مات باعث فرآهم آمدن فضایی شخصی و غیرقابل مشاهده از بیرون می شوند. همین طور در زمانی که این شیشه ها روشن و در حالت شفاف هستند، این امکان وجود دارد که بتوانیم از منظره آن سوی شیشه لذت ببریم.

افزایش سلامت انسان با پنجره دوجداره هوشمند

بیماری ها از جمله بیماری های تنفسی می باشد. با استفاده از پنجره های هوشمند می توان کودکان را از به این گونه بیماری ها در امان نگه داشت. سازگاری شیشه های هوشمند با همه مکان ها در همه مکان ها امکان نصب و استفاده از پنجره دوجداره با شیشه های هوشمند (smart glassوجود دارد. نیروهای متخصص می توانند بدون هیچگونه تخریب، در کمترین زمان شیشه های پنجره های دوجداره را هوشمند سازی کنند.

قابل اعتماد بودن شیشه های هوشمند

شیشه های هوشمند پایدار هستند. کریستال مایع به کار رفته در این شیشه ها می تواند به صورت نامحدود و بدون تاریخ انقضا برای شما کار کند. پنجره های دوجداره با شیشه های هوشمند عمر مفید طولانی مدتی دارند. پنجره هایی که دارای شیشه های هوشمند هستند، دارای کاربردی بسیار آسان بوده و با کلیدهای برق معمولی قابل خاموش و روشن شدن هستند. حتی در شرایط به خصوصی که مشتری می خواهد، امکان اتصال دیمر و تنظیم کننده برای تنظیم میزان مات شدگی امکان پذیر است.

هزینه نگهداری بسیار پایین پنجره هوشمند

پنجره دوجداره با شیشه هوشمند، مصرف برق بسیار کمی دارند. این موضوع در مقایسه با هزینه های سنگین دستگاه های سرمایشی و گرمایشی بسیار ناچیز است. مصرف برق پنجره های هوشمند حتی از یک چراغ خواب نیز کمتر است.

بدون نیاز به تعمیر و نگهداری

پنجره های هوشمند دارای شیشه های مات شونده، هیچ وقت خراب نمی شوند و هزینه نگهداری از آن ها، با هزینه نگهداری از شیشه های معمولی یکسان می باشد. تنها هزینه ای که باید برای پنجره های هوشمند اختصاص دهیم، هزینه نظافت و تمیز کردن شیشه های آن خواهد بود.

کاربردهای شیشه هوشمند

فیلم شیشه هوشمند

معماران، طراحان داخلی و شرکت های خودروسازی به طور منظم از شیشه هوشمند در موارد زیر استفاده می کنند:

پارتیشن اداری

این پارتیشن ­ها که در ساختمان­ هایی چون ادارات کاربرد بیشتری دارند، قیمت متفاوت­ تری نسبت به پارتیشن­ با شیشه معمولی دارند. پارتیشن با شیشه هوشمند، گزینه محبوبی در طراحی دکوراسیون ادارات می باشد. با توجه به هوشمند بودن شیشه این پارتیشن ­ها، علاوه بر ظاهر زیبایی که به محیط اداره می­بخشند، به وسیله امکاناتی که فراهم می­کنند، فضا را نیز مدرن می ­سازند.

شباهت زیادی بین ویژگی­ های پارتیشن با شیشه هوشمند و دیگر شیشه­ ها وجود دارند. یکی از این شباهت­ ها دید دو طرفه از پارتیشن است. علاوه بر این تغییر زیادی از جنبه دکوراسیون و صرفه ­جویی در فضا به کمک پارتیشن­ های شیشه­ های در محیط اداری ایجاد می­ شود.

هتل ها

خواه در یک اتاق تنها بوده و یا در آن با یک همراه باشید، دارا بودن حسی از حریم‌ خصوصی برای داشتن احساس راحتی حیاتی است. اگرچه استفاده از پارتیشن های شیشه ای در حمام باعث ایجاد حس بزرگ بودن اتاق را میکند، داشتن حریم خصوصی یک موضوع مهمتر است. شیشه های هوشمند با قابلیت تغییر حالت از شفاف به مات در کسری از ثانیه هم حریم خصوصی را به بهترین روش ممکن مهیا میسازند و هم فاکتور افزایش مساحت اتاق را در حالت شفاف ایجاد میکنند. با استفاده از شیشه های هوشمند در فضای حمام هتل کراون پلازا واقع در سنگاپور، این هتل توانست رتبه اول را بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ بدست آورد.

احساس آسایش در اتاق هتل عنصری کلیدی است. از این رو داشتن انعطاف پذیری برای تغییر ظاهر و احساس یک فضا، تنها یک نیاز لوکس نبوده بلکه یک ضرورت است. فراهم سازی امکان کنترل پارامترهای مختلف در اتاق توسط میهمانان نباید دور از توجه بماند. مسافران هتل های تراز اول، خواهان امکان کنترل دما از ترموستات‌های کاربر پسند گرفته تا امکان انتخاب نوع بالشت از‌ منو هستند. استفاده از شیشه های هوشمند، امکان کنترل حریم خصوصی در حمام را نیز تنها با یک کلیک قابل دسترس مهمانان مشکل پسند خواهد کرد.

بیمارستان ها

شیشه های هوشمند نیاز به پارچه و پرده های سنتی را که اغلب در بیمارستان ها استفاده می شود را از بین می برد. تحقیقات نشان می‌ دهد، پرده‌ های که برای حفظ حریم خصوصی بیمار استفاده می شود، حاوی باکتری‌ هایی هستند که مسئول گسترش بیماری ها هستند. علاوه بر این، پارتیشن‌ های شیشه‌ ای اتاق های بیمارستان، صدا را بهتر جدا می‌ کنند.

یکی از پیشگامان صنعت که از این مزیت بهره می برد، بیمارستان کودکان در تل آویو است که پارچه های داخلی ICU خود را با شیشه های قابل تعویض بر اساس PDLC جایگزین کرد. با پارتیشن‌های PDLC، کارکنان بیمارستان می‌توانند بدون ورود به اتاق، بیماران را بررسی کنند، اختلالات و احتمال آلودگی را کاهش داده و روند کلی بهبودی بیمار را بهبود می‌ بخشند.

مسکونی

پنجره‌ها، درها و پارتیشن‌ های شیشه‌ ای هوشمند در بخش مسکونی نیز استفاده می شود. برای کاهش مصرف انرژی خانه‌ ها، می‌ توان از PDLC  برای کنترل نور خورشید برای کاهش نور مادون قرمز که گرما ایجاد می‌ کند، استفاده کرد و از SPD می‌توان برای سایه‌ اندازی (دودی کردن شیشه ها) استفاده کرد که هم فضاها را خنک نگه می‌ دارد و هم هزینه‌ های HVAC را کاهش می‌ دهد.

خودروها

تولید شیشه هوشمند

شیشه‌ هوشمند به سرعت در حال تبدیل شدن به هوشمندانه‌ ترین انتخاب برای دودی کردن پویا و کنترل دما در بخش حمل‌ و نقل هستند. شیشه هوشمند با SPD امکان دید واضح از شیشه خودرو و سانروف ها را فراهم می کند، در حالی که اشعه های خورشیدی را که باعث آسیب به پوست و خراب شدن فضای داخلی می شوند، به حداقل می رساند.

به چه مدل شیشه هوشمند نیاز داریم؟

هر فناوری شیشه هوشمند مزایا، معایب و کاربردهای ایده آل خود را دارد. شیشه پنجره‌ های بیرونی ساختمان ها به احتمال زیاد  SPD، EC یا PDLC کنترل نور خورشیدی استفاده می‌کنند. در حالی که پارتیشن‌ های حریم خصوصی داخل ساختمان از نوع PDLC هستند. پارتیشن‌ های داخلی SPD عمدتاً برای اتاق‌ هایی که نیاز به تاریکی دارند (ایستگاه‌های تلویزیون، سونوگرافی) مناسب هستند و EC فقط برای پنجره‌ های نما که به دلیل زمان‌ انتقال آهسته نیازی به دودی کردن فوری ندارند، مناسب هستند.

تصمیم گیری اینکه کدام نوع شیشه هوشمند برای پروژه یا برنامه شما مناسب است ممکن است گیج کننده به نظر برسد. به همین دلیل ما جدولی ایجاد کرده‌ایم تا به روشن شدن انتخاب‌ها و نحوه استفاده از آنها برای به حداکثر رساندن فضای شما کمک کند.

نوعویژگی هامحل استفاده
PDLC (داخلی)
حریم خصوصی را بدون مسدود کردن نور ارائه می دهد. به سرعت تغییر می یابد.
پارتیشن های اداری یا هتل ها جهت ایجاد حریم خصوصی
PDLC (بیرونی)
گرمایی که از نور خورشید ساطع می شود را بدون مسدود کردن از خود رد می کند و برای صرفه جویی در انرژی بسیار مناسب است.
پنجره های خارجی دیوارهای شیشه ای و پارتیشن های داخلی
SPD
SPD تا 99% از ورود گرمای خورشید جلوگیری می کند، پنجره ها را دودی می کند تا فضایی سایه دار ایجاد کند و به سرعت عکس العمل نشان می دهد
پنجره‌های سقفی نما، شیشه های اتومبیل‌ ها، قطارها و هوانوردی، استودیوهای تلویزیونی اتاق‌ های سونوگرافی، گالری‌ ها، جایی که آثار هنری در معرض نور خورشید آسیب می‌ بینند.
EC
انتقال نور را به آرامی مسدود می کند
 پنجره های نما بزرگ یا کوچک که نیازی به سایه فوری ندارند.

واژه نامه اصطلاحات شیشه هوشمند

شیشه هوشمند فعال: محصولی که ظاهر و عملکرد را در پاسخ به بارهای الکتریکی روشن/خاموش به لایه‌ها یا پوشش‌ های رسانا تغییر می‌دهد.

کنترل کننده: دستگاهی که می تواند برق را به طور مداوم با استفاده از دیمرها به شیشه هوشمند برساند تا ظاهر را از شفاف به رنگی یا مات تغییر دهد.

شیشه دینامیک: یک محصول شیشه ای قابل تغییر که به بارهای الکتریکی فعال یا محرک های غیرفعال (بدون بار الکتریکی) متکی است.

شیشه الکتروکرومیک: یک شیشه هوشمند فعال که در درجه اول برای پنجره های نما ساخته شده از فرمولاسیون هایی که مستقیماً روی شیشه قرار گرفته اند استفاده می شود.

LCG: شیشه کنترل نور، که حاوی کریستال ها یا مولکول های رسانای الکتریکی است که بین حالت مایع و جامد جا به جا می شوند.

فیلم PDLC فضای باز: فیلم کریستال مایع پراکنده پلیمری رسانای الکتریکی برای پنجره‌ها که گرما را کنترل می‌ کند اما نور را کنترل نمی‌ کند، فقط توسط تولیدکنندگان خاص موجود است.

شیشه هوشمند غیرفعال: شیشه های فتوکرومیک و ترموکرومیک با پوشش هایی که به اشعه های خورشیدی پاسخ می دهند.

فیلم PDLC: یک فیلم رسانای الکتریکی که نور را کنترل می کند اما گرما را کنترل نمی کند و حاوی کریستال های مایع پراکنده پلیمری است

شیشه فتوکرومیک: یک شیشه روکش دار که بیشتر در عینک استفاده می شود که نور بصری را فیلتر می کند

قطبی شدن: یک ردیف یکنواخت از مولکول ها در مواد کنترل کننده نور، مانند کریستال های مایع، برای فیلتر کردن یا مسدود کردن نور.

شیشه حریم خصوصی: شیشه هوشمند که می تواند مات شود

فیلم PDLC چند لایه: فیلم PDLC تولید شده توسط یک سازنده که بین ورق های شیشه ای با لایه های چسبنده توسط یک سازنده شیشه لمینت می شود.

PDLC ساده: فیلم PDLC قابل تعویض که نور را اما نه گرما را دستکاری می کند.

شیشه هوشمند: شیشه حاوی مواد رسانای الکتریکی است که ظاهر و عملکرد آن را در پاسخ به تغییرات ولتاژ تغییر می دهد.

شیشه قابل تعویض: شیشه هوشمند که در پاسخ به برق ظاهر و عملکردش را تغییر می دهد.

شیشه ترموکرومیک: شیشه دینامیک غیرفعال که در پنجره ها برای کنترل گرمای خورشیدی استفاده می شود.

مقالات مرتبط
پریز هوشمند چیست؟ پاسخ به تمام سوالات شما
امنیت‌ سایبری چیست؟ هر آنچه که باید بدانید
کشاورزی هوشمند چیست؟ چالش ها و مزایا
هوش مصنوعی در تشخیص سرطان

فهرست مطالب

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
7 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد
محمد
1 سال قبل

نکات خیلی خوبی در مورد شیشه هوشمند گفتید
تشکر

سعید نجاتی
سعید نجاتی
1 سال قبل

شیشه های هوشمند با چه ولتاژی کار می کنند؟

علی رنجبر
علی رنجبر
1 سال قبل

عالی بود

nunc risus. libero. leo. felis in
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
راه های ارتباطی
آخرین مقالات منتشر شده