خانه هوشمند ایسا
خانه هوشمند ایسا
  • Home
  • تکنولوژی
  • سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل چیست و چه کاربردهایی دارد
سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل

سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل چیست و چه کاربردهایی دارد

سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل مجموعه‌ای از سیستم‌ های دارای فناوری پیشرفته است که برای کمک به مدیریت ناوگان و رانندگان طراحی شده است. 

بیشتر سیستم‌های ردیابی ناوگان شامل ترکیبی از موارد زیر است:

  1. دستگاه‌ های متصل به GPS، ماهواره، تلفن همراه و سایر فناوری‌ های نصب شده در کامیون، تریلر و تجهیزات.
  2. پلتفرم اینترنت اشیا (IoT) یا سرورهایی که داده‌ های جمع‌ آوری شده از دستگاه‌ های متصل را متمرکز می‌کنند.
  3. برنامه یا داشبورد برای مشاهده داده‌ ها، اغلب در نقشه جاسازی شده Google.

فناوری‌ ها

نقش اینترنت اشیا در صنعت حمل و نقل هوشمند

رایج‌ ترین فناوری مورد استفاده در ردیابی ناوگان GPS است اما تنها بخشی از آن است و بیشتر ردیاب‌ های GPS از ترکیب سیستم‌ های مبتنی بر GPS ماهواره‌ای برای ردیابی مکان، به همراه یک شبکه تلفن همراه، برای ارتباط دادن داده‌ های مکان به پلتفرم استفاده می‌کنند. علاوه بر این دو فناوری ارتباطی اساسی، بسیاری از ردیاب‌ های GPS قابلیت پردازش، لایه‌ های امنیتی‌ تعبیه شده، مدیریت برق و مدیریت پروتکل ارتباطات را دارند. بیشتر ردیاب‌ های GPS برای شناسایی حرکت مجهز به شتاب سنج داخلی هستند.

به صورت اختیاری، دستگاه‌ های متصل نیز ممکن است از فناوری‌ های ارتباطی اضافی، مانند بلوتوث یا بلوتوث کم‌ مصرف (BLE) پشتیبانی کنند. این ویژگی اضافه شده دستگاه متصل را قادر می‌سازد با سایر گیرنده‌ ها یا سنسورهای مجاور ارتباط برقرار کند.

شبکه‌ ها

اکثر دستگاه‌ های متصل که در کشور آمریکا از ناوگان ردیابی استفاده می‌کنند و در حال حاضر در شبکه 3G کار می‌کنند که اغلب به آن HSPA گفته می‌شود. بسیاری از دستگاه‌ ها از رادیوهای دوتایی استفاده می‌کنند که با شبکه‌های 2G سازگار باشند. این دستگاه‌ ها معمولاً از شبکه‌ های GPRS یا HSPA (“سرویس رادیویی تعمیم یافته یا دسترسی به سرعت بیشتر) استفاده می‌کنند.

دستگاه‌ های ردیابی ناوگان جدید از 4G یا 4G LTM یا 4G LTE Cat-M استفاده می‌کنند که شبکه‌ های پیشرفته ای هستند و بطور خاص برای پیام‌ های کوچک در فرکانس بالا طراحی شده‌اند. دستگاه‌ های موجود در این شبکه از انرژی بسیار کمتری استفاده می‌کنند و در مقایسه با شبکه‌ های قدیمی دارای ویژگی‌ های اتصال قوی‌ تری هستند.

امکانات

اینترنت اشیا در حمل و نقل

دستگاه‌ های ردیابی ناوگان غالباً به دستگاه الکترونیکی عیب یبای وسایل نقلیه (OBD) متصل می‌شوند. هنگام اتصال به این درگاه، یک دستگاه ردیابی ناوگان می‌تواند علاوه بر موقعیت مکانی و سرعت، داده‌ های تشخیصی پیشرفته را نیز جمع‌ آوری و ارتباط برقرار کند. ویژگی‌ های رایج سیستم‌ های ردیابی ناوگان عبارتند از:

  • محل
  • پیگیری سفر
  • تاریخچه سفر
  • مسافت پیموده شده یا کیلومتر شمار
  • سرعت
  • جهت
  • میزان سوخت
  • ولتاژ باتری
  • اعلان کد عیب‌ یابی (DTC)

نظارت

برخی از سیستم‌ های ناوگان یک مدیر را قادر می‌سازد که اطلاعات عملکرد را در زمان واقعی از طریق ایمیل یا متن یا اطلاع‌ رسانی درون اپلیکیشن دریافت کند. در اینجا چند نمونه از مانیتورها آورده شده است:

  • هشدار خروج یا ورود به Geofence
  • هشدار آستانه سرعت
  • هشدار ولتاژ باتری
  • هشدار قطع ارتباط
  • زنگ هشدار بیش از حد

گزارش‌ ها

برخی از سیستم‌ های ناوگان گزارش‌ های تقاضا و بارگیری ارائه می‌دهند. برای مرتب‌ سازی و تجزیه و تحلیل آسان، می‌توان آنها را در صفحه گسترده بارگیری کرد. برخی از گزارش‌ های مهم سیستم ردیابی ناوگان عبارتند از:

  • گزارش‌ های توقف
  • گزارش مسافت پیموده شده
  • گزارش سفر

مزایا

پلتفرم اینترنت اشیا برای حمل و نقل

سیستم‌ های ردیابی ناوگان مزایای مختلفی را ارائه می‌دهند. به عبارت ساده تر ردیابی ناوگان به یک مدیر امکان می‌دهد تا بداند دارایی‌ های وی کجاست، کجا می‌رود و عملکرد آنها چگونه است. مدیر می‌تواند به سؤالاتی مانند اینکه: آیا رانندگان من در جایی که باید قرار بگیرند پاسخ می‌دهند؟ کدام راننده یا دارایی به یک محل کار نزدیک تر است و برای اعزام در دسترس است؟ مصرف سوخت امروز من چیست؟ چگونه می‌توانم زمان توقف را مدیریت کنم و …

سیستم‌ های پیشرفته ردیابی ناوگان می‌توانند در موارد زیر مفید باشند :

  • پیشگیری از ضرر
  • اعزام و مسیر یابی
  • رضایت مشتری
  • انطباق با الزامات تشکیل پرونده مالیاتی IFTA
  • پیگیری برای استفاده تجاری و شخصی
  • مدیریت هزینه‌ های نگهداری با گزارش به موقع از مشکلات تشخیصی

برخی از سیستم‌ های ناوگان مجموعه‌ای از منابع مستند هستند از جمله:

  • API RESTful
  • صفحات وب
  • ادغام با برنامه‌ های مدیریت نیروی کار

نقش اینترنت اشیا در آینده‌ی سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل

با توجه به روند پیشرفت تکنولوژی اینترنت اشیا و هوشمند سازی، شرکت‌ ها و دولت‌ ها از IoT برای کمک به حل مشکلات حمل و نقل، ترافیک و حتی مالکیت وسایل نقلیه بهره برداری می‌کنند. در این راستا می‌توان گفت اینترنت اشیا در جهت غلبه بر مشکلات حمل و نقل و ارائه‌ ی راهکار، مفید و مؤثر بوده است.

زندگی روزانه‌ی ما بر اساس تعاملات حمل و نقل در جریان است. اگرچه نگاه بیشتر افراد به سیستم حمل و نقل، نگاهی سنتی و قدیمی است، با این حال تکنولوژی اینترنت اشیا، بستری برای بهبود و توسعه‌ی این سیستم فراهم می‌آورد.

تکنولوژی IoT همواره بر آینده‌ ی کسب و کارها تأکید کرده است. نرخ رشد سالیانه‌ ی کسب و کار IoT حدود 28.5% است و بر اساس داده‌ ها 457 میلیارد دلار درآمد ایجاد می‌کند. کارشناسان پیش بینی می‌کنند که در صورت به‌کارگیری IoT در حمل و نقل تا سال 2020، درآمدی بالغ بر 40 میلیارد دلار کسب خواهد شد. این بدان معناست که فناوری‌ های IoT به طور چشمگیری افزایش می‌یابند و اپلیکیشن‌ های اینترنت اشیا در حمل و نقل در این راستا اهمیت بیشتری خواهند داشت چرا که منجر به تغییر زندگی روزمره‌ ی ما می‌شوند.

به عنوان مصرف کننده، افزایش ایمنی و تعهد به خدمات توسط شرکت‌ ها در صنعت مهم است و از نقطه نظر ذینفعان کسب و کار، درک اهمیت این تکنولوژی‌ ها و به‌ کارگیری آن‌ ها به عنوان پیشگامان اولیه در این صنعت، به ویژه در فضای هوشمند، چیزیست که باید مورد توجه قرار بگیرد.

حفظ سلامت خودرو

افراد بسیاری هستند که علیرغم داشتن خودرو، اطلاعاتی از بخش فنی اتومبیل خود ندارند. ماشین‌ ها بخش‌ های پیچیده‌ ای دارند که برای درک عملکرد آن‌ ها به دانش اساسی وجود دارد؛ اما برای نگه داری مناسب از یک خودرو درک عملکرد قطعات مختلف، ضروری به نظر می‌رسد.

خوشبختانه، از سال 1996، درگاه‌ های تشخیصی (OBD) در اتومبیل‌ ها نصب شده‌اند تا به تولید کنندگان و مکانیک‌ ها کمک کنند تا اطلاعات مربوط به سلامت ماشین را به دست آورند. مصرف کنندگان به این اطلاعات از طریق دستگاه‌ هایی مانند آداپتور اتوماتیک که به پورت OBD وصل می‌شوند، دسترسی دارند. این روند منجر به صرف هزینه‌ی کمتر در نگهداری از وسایل نقلیه می‌شود.

این نوع فناوری برای کسب و کارهایی که در این صنعت کار می‌کنند بسیار مهم است. شرکت‌ هایی با ناوگان وسایل نقلیه میلیون‌ ها دلار صرف هزینه‌ های غیرمستقیم مانند زمانی که ناگهان وسایل نقلیه در وسط یک مسیر یا در دست یک مشتری خراب می‌شوند، می‌کنند. با استفاده از IoT، شرکت‌ ها می‌توانند عملکرد ناوگان خود را بدون توجه به جایی که هستند و پیش از وقوع مشکلات، مدیریت نمایند.

شرکت‌ ها همچنین می‌توانند، عوامل دیگر مانند مصرف سوخت را بهینه سازند. بدین ترتیب نه تنها به کاهش هزینه‌ ها در کسب و کار کمک می‌شود بلکه وظایفی مانند ارائه‌ ی گزارش دستی توسط رانندگان از بین می‌رود.

جلوگیری از ترافیک

کاهش ترافیک با اینترنت اشیا

ترافیک علاوه بر ایجاد خستگی در افراد، منجر به اتلاف وقت و تولید میلیون‌ ها گالن گاز مضر می‌گردد. بر اساس گزارش‌ ها ارائه شده در مناطق شهری افراد 42 ساعت در سال را در ترافیک می‌گذرانند که این رقم در مناطق شلوغ تر به 80 ساعت نیز رسیده است. از جمله برنامه‌ های کاربردی شهر هوشمند، به‌ کارگیری اینترنت اشیا برای رفع معضلات ترافیک در حمل و نقل است.

اینترنت اشیا  فرصت بزرگی برای بهینه سازی این روند محسوب می‌شود. در واقع پژوهشگران معتقدند اتومبیل‌ های خودران نقش مهمی در حل معضل ترافیک خواهند داشت. وقتی که یک اتومبیل بر سنسورهای هوش مصنوعی برای ارتباط با اتومبیل‌ های اطراف خود متکی باشد. ترافیک جریان ثابت حرکت خود را دنبال خواهد کرد و از عملکرد نادرست رانندگان در ترافیک جلوگیری به عمل می‌آورد. و بدین ترتیب از حجم ترافیک کاسته می‌شود.

پیش از تحقق کامل به کارگیری اینترنت در حل مشکلات ترافیک، می‌توانیم از IoT برای استفاده از Mapping مسیر هوشمندانه‌ تر استفاده کنیم. اپلیکیشن Waze با اجازه دادن به رانندگان و مسافران برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد مسیر خود با سایر رانندگان، فرصتی برای کسب و کار خود فراهم کرده است. با استفاده از وسایل نقلیه دارای سنسور و دوربین‌ های هوشمند در جاده‌ ها، فرصت‌ های زیادی برای کسب و کار در حمل و نقل به وجود می‌آید تا سیستم‌ هایی را ایجاد کنند که مسیرها را به صورت به هنگام بدون اینکه از ورودی‌ هایی که توسط انسان‌ ها اعمال می‌شوند، بهینه سازی نمایند.

انتقال مالکیت خودرو

یکی از جالب‌ ترین برنامه‌ های کاربردی آینده IoT در حمل و نقل، مالکیت خودرو است. بر اساس مطالعات اخیر، مالکیت خودرو تا سال 2030 به میزان 80 درصد کاهش می‌یابد. ساکنان شهرها دیگر اقدام به خرید و فروش اتومبیل‌ ها نخواهند کرد. در حال حاضر بسیاری از افراد در حال استفاده از سیستم‌ های به اشتراک گذاری وسایل نقلیه سواری مانند اوبر (اسنپ یا تپسی) هستند که به طور پیوسته به بهبود خدمات حمل و نقل عمومی کمک می‌کند.

با افزایش تعداد شرکت‌ هایی که از IoT استفاده می‌کنند. این سیستم عامل‌ ها به گسترش و ارزان سازی ادامه داده و تقاضا برای مالکیت خودرو را کاهش می‌دهند. بدین منظور، یک وسیله نقلیه باید بدون توجه به موقعیت مکانی ردیابی شود و از یک پلت فرم برای پیدا کردن کاربران استفاده کند.

صنعت حمل و نقل در حال شروع به‌ کارگیری بیشتر از تکنولوژی IoT است. برنامه های کاربردی به مراتب فراتر از موارد ذکر شده در بالا هستند. هر شرکتی که در این صنعت مشغول به کار است. به زودی اینترنت اشیا  را به کسب و کار خود متصل می‌کند تا از بازار جهانی و رقابت در این عرصه عقب نماند.

مقالات مرتبط
پریز هوشمند چیست؟ پاسخ به تمام سوالات شما
امنیت‌ سایبری چیست؟ هر آنچه که باید بدانید
کشاورزی هوشمند چیست؟ چالش ها و مزایا
ربات آشپز چیست؟

فهرست مطالب

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسین
حسین
1 سال قبل

مطلب خیلی خوبی بود👏

Aliquam Lorem vel, ut id tempus Nullam vulputate,
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
راه های ارتباطی
آخرین مقالات منتشر شده