خانه هوشمند ایسا
خانه هوشمند ایسا
تفاوت Z-WAVE و WI-FI

تفاوت Z-WAVE و WI-FI در هوشمند سازی خانه ها

اتوماسیون خانگی یا هوشمند سازی خانه‌ ها با ظهور دستگاه‌ های هوشمند جدید در بازار در حال فراگیر شدن است. افرادی که یک سیستم خانه هوشمند راه‌ اندازی کرده باشند می‌دانند که این دستگاه‌ ها برای اینکه عمل کنند نیاز به اتصال به شبکه Wi-Fi خانگی دارند. اما ممکن است در طولانی مدت این دیگر درست نباشد. سیستم‌ های جدیدی در حال ظهور است که به جای Wi-Fi از پروتکل های Z-Wave استفاده می‌کنند.

تفاوت Z-Wave و Wi-Fi چیست؟

آیا یکی بهتر از دیگری است یا مواردی وجود دارد که ممکن است بخواهید از هر دو استفاده کنید؟

Z-WAVE چیست؟

Wi-Fi که اکثر ما با آن آشنایی داریم، با فرکانس‌ های 2.4 گیگا هرتز یا 5 گیگا هرتز کار می‌کند و اینترنت بی‌سیم را برای هر دستگاهی که به شبکه‌ ی آن متصل باشد، فراهم می‌کند. Z-Wave با فرکانس بسیار پایین تری (بین 800 تا 900 مگا هرتز) کار می‌کند و در درجه اول برای اتوماسیون خانگی استفاده می‌گردد. به کارگیری فرکانس‌ های پایین‌ تر، باعث می‌شود تقریباً هیچ تداخلی برای شبکه های Z-Wave وجود نداشته باشد. فناوری Z-Wave مفهوم جدیدی نیست و اولین بار در اوایل قرن بیست و یکم به وجود آمد.

اما در آن زمان دستگاه‌ های زیادی برای اتصال به سیستم‌ های خانه هوشمند وجود نداشت. قابل توجه‌ ترین تفاوت بین Z-Wave و Wi-Fi نحوه اتصال هر دستگاه به شبکه‌ ی اتوماسیون می‌باشد. با Wi-Fi ، همه دستگاه‌ ها به یک هاب متصل می‌شوند (معمولاً روتر یا مودم) صرف نظر از فاصله آنها از این هاب. در حالی‌ که شبکه‌ های Z-Wave از هاب مرکزی استفاده نمی‌کنند. در عوض، هر دستگاهی به دستگاه‌ های اطراف خود متصل می‌گردد و یک شبکه مش ایجاد می‌کند. بدون اینکه نگران فاصله دستگاه‌ ها از یک هاب مرکزی باشید، می توانید حداکثر 232 دستگاه را به این شبکه مش متصل کنید.

مزایای Z-WAVE و WI-FI در هوشمند سازی

مزایای WI-FI 

در حالی‌ که همه ما می دانیم Wi-Fi چیست، آیا استفاده از آن در اتوماسیون خانگی مزیتی دارد؟

معایب پروتکل WiFi

شما این انتخاب را دارید که دستگاه‌ های هوشمند خود را بدون اینکه نگران سیم‌ کشی‌ های متعدد و مشکلات آنها باشید در هر جای خانه خود قرار دهید. اگر از یک یا چند دستگاه به صورت اتصال کابلی به روتر خود، استفاده کرده‌اید، بکارگیری شبکه Wi-Fi برای اتصال دستگاه‌ ها به مودم، باعث آزاد شدن تعداد درگاه‌ های بیشتر روی روتر شما می‌شود. یک سیستم اتوماسیون خانگی مبتنی بر Wi-Fi فقط تا زمانی که شبکه بی‌سیم خانه شما قابل اعتماد باشد، خوب کار می‌کند. اگر Wi-Fi شما به طور مرتب قطع می‌شود، با این کار سیستم اتوماسیون خانگی شما نیز قطع می‌شود.

مزایایZ-WAVE 

راه اندازی Z-Wave راحت‌ تر از Wi-Fi است زیرا لازم نیست نگران باشید که با سیگنال Wi-Fi خانگی شما تداخل پیدا کند. بیشتر دستگاه‌ های Z-Wave به طور خودکار یکدیگر را شناسایی می‌کنند، و افزودن دستگاه‌ های جدید را به سیستم خانه‌ ی هوشمندِ شما را سریع و ساده می‌کند. همچنین این فناوری بسیار هم انعطاف‌ پذیر است (هزاران دستگاه مختلف بر روی فرکانس‌ های Z-Wave کار می‌کنند) بنابراین شما می‌توانید به راحتی دستگاه مناسب مورد نیاز خودتان را پیدا کنید.

پروتکل Z-WAVE

مورد دیگری که Z-Wave بهتر ازWi-Fi عمل می‌کند، سازگاری با دستگاه‌ های جدید در شبکه خانه هوشمند می‌باشد. دستگاه‌ های قدیمی با سیستم‌ های فعلی براحتی کار می‌کنند و هر دستگاه جدیدی که وارد سیستم خانه هوشمند شود با تنظیماتی که از قبل دارید سازگار می‌باشد.

Z-WAVE در مقابل WI-FI 

تفاوت Z-WAVE و WI-FI بسیار است، هر دو می‌توانند برای هوشمند سازی خانه شما مفید باشند. هر دو شبکه می‌توانند تقریباً به هر نوع وسیله الکترونیکی متصل شوند. از چراغ‌ ها و سیستم‌ های امنیتی گرفته تا درب بازکن گاراژ و وسایل هوشمند. شما احتمالاً در حال حاضر در خانه خود یک شبکه Wi-Fi دارید. بنابراین نیاز به هرگونه هزینه اضافی برای راه‌ اندازی یک شبکه جدید حذف می‌گردد.

محصولات اتوماسیون خانگی Wi-Fi نسبت به Z-Wave مقرون به صرفه‌ تر هستند. ولی اگر تعداد زیادی دستگاه را به یک باره به شبکه Wi-Fi خود وصل کنید، تداخل فرکانسی بروز خواهد کرد. سیستم های Z-Wave در ابتدا هزینه بیشتری برای شما خواهند داشت، اما مشکل تداخل فرکانسی را از بین می‌برند، زیرا امواج فرکانسی آن در طول موج یکسانی با سیگنال های Wi-Fi کار نمی‌کنند.

کدامیک سیستم برای راه اندازی اتوماسیون خانگی بهتر است؟ 

این کاملاً به خود شما بستگی دارد. امروزه هزاران محصول در بازار وجود دارد که هم با Wi-Fi کار می‌کنند و همین تعداد محصول هم برای شبکه Z-Wave وجود دارد. اولین چیزی که شما باید از خود بپرسید این است که چقدر می‌خواهید برایهوشمند سازی خانگیه خود سرمایه‌ گذاری کنید. اگر به‌ دنبال گزینه‌ های مقرون به صرفه هستید، فناوری اتوماسیون مبتنی بر Wi-Fi را انتخاب کنید. اگر سیستمی می‌خواهید که تداخلی با شبکه خانگی شما ایجاد نکند. کمی بیشتر هزینه کنید و از فناوری اتوماسیون Z-Wave استفاده کنید.

مقالات مرتبط
پریز هوشمند چیست؟ پاسخ به تمام سوالات شما
آموزش ھوشمندسازی ساختمان (BMS) – قسمت چهارم
اموزش هوشمندسازی(BMS) – قسمت سوم
آموزش ھوشمند سازی ساختمان (BMS) – قسمت دوم

فهرست مطالب

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Aenean pulvinar leo at Curabitur ipsum ut leo. id Phasellus eleifend odio
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
راه های ارتباطی
آخرین مقالات منتشر شده